Den mannen har imponerat stort på mej och många andra. Han är påläst och har sin grund i forskningen. Och efter alla sina år så har han samlat på sig rejält med erfarenhet. Jag läste lite på hans blogg, och det fick mej verkligen tänka efter. Och framför allt att jag inte ska fuska med min powerdrink.
Här hittar ni powerdrinken, jag känner faktisk skillnad när jag använder den.
Jag själv var utarmad av de flesta mineraler och vitaminer. Men jag hade legat i sängen i 7 månader utan riktig mat. Fil och frukostflingor var min kost. Det var vad jag orkade att göra. Och jag tror att det finns flera med mej som upplever att man gör det som tar minst energi. Jag kunde inte handla och jag kunde inte kräva att min sjuka pappa skulle göra det. Nu är det här MITT medel. Så klart så finns det andra kosttillskott som är bra. Men ta hjälp av kunniga på området.
Lars Bern skriver lite intressanta saker om kosten idag som jag diskuterat med Elisabeth
många gånger. Vår mat idag är inte vad den har varit. Den precis som våra kroppar är utarmade på vitaminer och mineraler och det finns allsköns tillsatser. Varför tar jag med det gällande binjurarna? Jo, det är viktigt att vi ser till att kroppen behöver det den behöver. Oftast har man gått en tid och är man så trött som man blir så är inte kosthållningen inte det man prioriterar när det finns begränsat med energi. Men vi kanske ska omprioritera för vi vill bli friska och då måste vi hjälpa kroppen på den vägen. Hydrokortison i all ära. Men har vi mist depåer av vitaminer och mineraler så underlättar vi inte vägen till att bli frisk. Därför har jag en liten kostdrive här just nu.
Alternativrörelsen har visat att skolmedicinens skrämselkampanj mot mättade fetter saknar vetenskaplig grund. Den är grundad på ett av historien allvarligaste forskningsfusk från en ledande skolmedicinare. Bl.a. tog Ahlsén upp kokosfett som hon menade var ”farligare än smör” något som miljontals människor haft som basföda i årtusenden utan att bli sjuka. Eftersom en färsk kardiologisk studie med namnet PURE nyligen visat att smör var nyttigt, är sannolikt även kokosfett mycket nyttigt. Det senare bekräftas av att det varit basföda för människor i kanske över en miljon år och att naturfolk utan tillstymmelse till hjärtkärlsjuklighet haft det som basföda. I Indien är kokosnötter basföda för miljontals människor och där är förekomsten av kardiovaskulära sjukdomar betydligt lägre än hos oss.
Man fortsätter med att ”risken finns att läsaren väljer alternativa vägar baserade på råd från självutnämnda hälsoexperter i stället för att följa de generella rekommendationerna som finns.” Dessa generella rekommendationer från skolmedicinen är de som ligger bakom den skenande sjukligheten i metabola (ämnesomsättnings) sjukdomar, så jag har svårt att se hur det man kallar råd från självutnämnda hälsoexperter skulle kunna bli värre.
I en ekointervju under söndagskvällen invände Ahlsén t.ex. mot en ofta framförd uppfattning i alternativlitteraturen att olämplig kost skulle kunna försura kroppen vilket skulle gynna cancerutveckling. Det senare är ett påstående som f.ö. är hämtat från Nobelpristagaren Otto Warburg. På det svarade hon att en frisk människa får inte en försurad kropp – godag yxskaft. Nej det var ju så att man tror sig bli sjuk och försurad av dålig mat.
Författarna menar även att alla olika kosttillskott som rekommenderas i olika böcker om kost är helt bortkastade eftersom man hävdar att maten i livsmedelsbutikerna inte är så näringsfattig att den behöver kompletteras med tillskott av vitaminer och mineraler. Där pratar man helt i nattmössan eftersom t.ex. grönsaker mellan 1940 och 1991 förlorat mineraler motsvarande 24 procent magnesium, 46 procent kalcium, 27 procent järn och 76 procent koppar. Morötter förlorade 75 procent magnesium, 48 procent kalcium, 46 procent järn, 75 procent koppar. Potatis förlorade 30 procent magnesium, 35 procent kalcium, 45 procent järn, 47 procent koppar. Tomater förlorade 90 procent kopparmineral. Frukt har förlorat 16 procent magnesium och kalcium, 27 procent zink, 24 procent järn, 20 procent koppar samtidigt som man odlat fram frukter som innehåller mycket mer socker än förr. Köttet från köttfabrikernas kraftfoderuppfödda köttdjur förlorade 54 procent av sina järnmineraler och 24 procent kopparmineral. Industrimaten innehåller allt mindre av vitaminer som C och B2. Allt detta enligt Storbritanniens jordbruksministeriums The Composition of Foods redan 1991, och det har inte blivit bättre efter det, snarare tvärt om. Att en sådan utveckling till slut leder till ett växande behov av kosttillskott kan ju ett barn räkna ut, men inte KI:s forskare.
Och just därför så är det viktigt att vi ser över kost och att vi får i oss den näring vi behöver. Elisabeth kan förklara det här på ett mycket bättre och lättare sätt. Vi får se om hon har tid med det. Men man får inte springa iväg och köpa vilket kosttillskott som helst. Det bör vara ett med hög kvalitet. Ett som människor rekommenderar mouth to mouth. Den bästa möjliga källan. Alternativ, vänd er till en näringsterapeut och fråga vad de kan rekommendera.
Författarnas attack på den alternativa kostlitteraturen utmynnar i en önskan att det införs en ”oberoende” granskning av den vetenskapliga grunden bakom olika rekommendationer i olika hälsa och kostrelaterade böcker. Man vill helt enkelt att alla som skriver om kost och hälsa skall censureras. Kritiken av skolmedicinens stora misslyckande på kost/hälsoområdet har blivit så besvärande så att kritikerna måste tystas.
”Vissa böcker innehåller så många, och så allvarliga, felaktigheter att det kan påverka människors beteende och hälsa negativt”, menar dessa författare som representerar den skolmedicin vars kostråd och syntetiska mediciner är orsak till miljontals förtida dödsfall. Den här debattartikeln från KI går i samma kusliga anda som skolmedicinens demonisering av all naturmedicin för att utan konkurrens kunna sälja sina kemiska preparat, vars biverkningar är den tredje vanligaste orsaken till förtida död.
Detta sagt så finns det givetvis både dåliga och bra kostråd i alternativlitteraturen på kostområdet, men jag tror vi hamnar ur askan i elden om skolmedicinen skall på något sätt granska det som skrivs. Eftersom t.ex. en stor del av det medicinska etablissemanget envetet hänger sig fast i hypoteser om mättat fett och kolesterol som vid upprepade tillfällen motbevisats av andra forskare. Jag har i en rad tidigare krönikor berört detta problem.
Och jag med många andra och Lars Bern är medvetna om att de tyska läkarna har en annan syn för de får utbildning inom alternativ medicin under sin läkarutbildning. Och många som har råd söker hjälp hos tyska läkare när de misslyckats här i Sverige.
Lars Berns blogg
Här hittar ni powerdrinken, jag känner faktisk skillnad när jag använder den.
Jag själv var utarmad av de flesta mineraler och vitaminer. Men jag hade legat i sängen i 7 månader utan riktig mat. Fil och frukostflingor var min kost. Det var vad jag orkade att göra. Och jag tror att det finns flera med mej som upplever att man gör det som tar minst energi. Jag kunde inte handla och jag kunde inte kräva att min sjuka pappa skulle göra det. Nu är det här MITT medel. Så klart så finns det andra kosttillskott som är bra. Men ta hjälp av kunniga på området.
Innehåll /10 g pulver DRI*
Vitaminer
- Vitamin A 80 µg 10 %
- Vitamin D 10 µg 100 %
- Vitamin E 0,2 µg 10 %
- Vitamin B1 0,22 mg 20 %
- Vitamin B2 0,14 mg 10 %
- Vitamin B3 1,5 mg 10 %
- Vitamin B5 0,6 mg 10 %
- Vitamin B6 0,14 mg 10 %
- Vitamin B12 0,375 µg 15 %
- Folsyra 30 µg 15 %
- Vitamin C 15 mg 20 %
- Mineraler och spårämnen
- Järn 1,4 mg 10 %
- Jod 1,5 µg 1 %
- Kalcium 120 mg 15 %
- Magnesium 56 mg 15 %
- Kalium 33 mg 1,7 %
- Koppar 0,1 mg 10 %
- Krom 8 µg 20 %
- Mangan 0,2 mg 10 %
- Selen 8,25 µg 15 %
- Zink 1 mg 10 %
- Natrium 8 mg -
- Bor 0,1 mg -
- Kisel 3,5 mg -
*Dagligt referensintag - DOSERING
1 tsk (5 g) i ett glas vatten 2 gånger dagligen i samband med måltid.
Lars Bern skriver lite intressanta saker om kosten idag som jag diskuterat med Elisabeth
många gånger. Vår mat idag är inte vad den har varit. Den precis som våra kroppar är utarmade på vitaminer och mineraler och det finns allsköns tillsatser. Varför tar jag med det gällande binjurarna? Jo, det är viktigt att vi ser till att kroppen behöver det den behöver. Oftast har man gått en tid och är man så trött som man blir så är inte kosthållningen inte det man prioriterar när det finns begränsat med energi. Men vi kanske ska omprioritera för vi vill bli friska och då måste vi hjälpa kroppen på den vägen. Hydrokortison i all ära. Men har vi mist depåer av vitaminer och mineraler så underlättar vi inte vägen till att bli frisk. Därför har jag en liten kostdrive här just nu.
Alternativrörelsen har visat att skolmedicinens skrämselkampanj mot mättade fetter saknar vetenskaplig grund. Den är grundad på ett av historien allvarligaste forskningsfusk från en ledande skolmedicinare. Bl.a. tog Ahlsén upp kokosfett som hon menade var ”farligare än smör” något som miljontals människor haft som basföda i årtusenden utan att bli sjuka. Eftersom en färsk kardiologisk studie med namnet PURE nyligen visat att smör var nyttigt, är sannolikt även kokosfett mycket nyttigt. Det senare bekräftas av att det varit basföda för människor i kanske över en miljon år och att naturfolk utan tillstymmelse till hjärtkärlsjuklighet haft det som basföda. I Indien är kokosnötter basföda för miljontals människor och där är förekomsten av kardiovaskulära sjukdomar betydligt lägre än hos oss.
Man fortsätter med att ”risken finns att läsaren väljer alternativa vägar baserade på råd från självutnämnda hälsoexperter i stället för att följa de generella rekommendationerna som finns.” Dessa generella rekommendationer från skolmedicinen är de som ligger bakom den skenande sjukligheten i metabola (ämnesomsättnings) sjukdomar, så jag har svårt att se hur det man kallar råd från självutnämnda hälsoexperter skulle kunna bli värre.
I en ekointervju under söndagskvällen invände Ahlsén t.ex. mot en ofta framförd uppfattning i alternativlitteraturen att olämplig kost skulle kunna försura kroppen vilket skulle gynna cancerutveckling. Det senare är ett påstående som f.ö. är hämtat från Nobelpristagaren Otto Warburg. På det svarade hon att en frisk människa får inte en försurad kropp – godag yxskaft. Nej det var ju så att man tror sig bli sjuk och försurad av dålig mat.
Författarna menar även att alla olika kosttillskott som rekommenderas i olika böcker om kost är helt bortkastade eftersom man hävdar att maten i livsmedelsbutikerna inte är så näringsfattig att den behöver kompletteras med tillskott av vitaminer och mineraler. Där pratar man helt i nattmössan eftersom t.ex. grönsaker mellan 1940 och 1991 förlorat mineraler motsvarande 24 procent magnesium, 46 procent kalcium, 27 procent järn och 76 procent koppar. Morötter förlorade 75 procent magnesium, 48 procent kalcium, 46 procent järn, 75 procent koppar. Potatis förlorade 30 procent magnesium, 35 procent kalcium, 45 procent järn, 47 procent koppar. Tomater förlorade 90 procent kopparmineral. Frukt har förlorat 16 procent magnesium och kalcium, 27 procent zink, 24 procent järn, 20 procent koppar samtidigt som man odlat fram frukter som innehåller mycket mer socker än förr. Köttet från köttfabrikernas kraftfoderuppfödda köttdjur förlorade 54 procent av sina järnmineraler och 24 procent kopparmineral. Industrimaten innehåller allt mindre av vitaminer som C och B2. Allt detta enligt Storbritanniens jordbruksministeriums The Composition of Foods redan 1991, och det har inte blivit bättre efter det, snarare tvärt om. Att en sådan utveckling till slut leder till ett växande behov av kosttillskott kan ju ett barn räkna ut, men inte KI:s forskare.
Och just därför så är det viktigt att vi ser över kost och att vi får i oss den näring vi behöver. Elisabeth kan förklara det här på ett mycket bättre och lättare sätt. Vi får se om hon har tid med det. Men man får inte springa iväg och köpa vilket kosttillskott som helst. Det bör vara ett med hög kvalitet. Ett som människor rekommenderar mouth to mouth. Den bästa möjliga källan. Alternativ, vänd er till en näringsterapeut och fråga vad de kan rekommendera.
Författarnas attack på den alternativa kostlitteraturen utmynnar i en önskan att det införs en ”oberoende” granskning av den vetenskapliga grunden bakom olika rekommendationer i olika hälsa och kostrelaterade böcker. Man vill helt enkelt att alla som skriver om kost och hälsa skall censureras. Kritiken av skolmedicinens stora misslyckande på kost/hälsoområdet har blivit så besvärande så att kritikerna måste tystas.
”Vissa böcker innehåller så många, och så allvarliga, felaktigheter att det kan påverka människors beteende och hälsa negativt”, menar dessa författare som representerar den skolmedicin vars kostråd och syntetiska mediciner är orsak till miljontals förtida dödsfall. Den här debattartikeln från KI går i samma kusliga anda som skolmedicinens demonisering av all naturmedicin för att utan konkurrens kunna sälja sina kemiska preparat, vars biverkningar är den tredje vanligaste orsaken till förtida död.
Detta sagt så finns det givetvis både dåliga och bra kostråd i alternativlitteraturen på kostområdet, men jag tror vi hamnar ur askan i elden om skolmedicinen skall på något sätt granska det som skrivs. Eftersom t.ex. en stor del av det medicinska etablissemanget envetet hänger sig fast i hypoteser om mättat fett och kolesterol som vid upprepade tillfällen motbevisats av andra forskare. Jag har i en rad tidigare krönikor berört detta problem.
Och jag med många andra och Lars Bern är medvetna om att de tyska läkarna har en annan syn för de får utbildning inom alternativ medicin under sin läkarutbildning. Och många som har råd söker hjälp hos tyska läkare när de misslyckats här i Sverige.
Lars Berns blogg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Om någon känner sig felaktigt behandlad i denna blogg. Lämna meddelande på sidan så kommer felaktigheter att behandlas. Ni andra, lämna gärna förslag på ämnen ni vill veta mer om.